Vad är en cykelfest?
En cykelfest innebär att man parvis cyklar runt organiserat i området man bor för att äta förrätt, varmrätt och efterrätt. Man turas om att vara värdpar, vilket innebär att man bjuder på en rätt hemma hos sig själv med två "hemliga par" på besök och under två rätter är man "hemlig gäst" hos någon annan.
Kvällen avslutas med en gemensam fest för alla par!

Vad ska vi tänka på?
Tiden! Det är otroligt viktigt att alla ser till att tiderna hålls. Blir en måltid försenad så drabbas ju flera andra par av det till nästa rätt. Så tänk på att hålla tiderna, ni träffas ju faktiskt snart igen på den gemensamma festen. Räkna med en kvart för cykling och en kvart för att förbereda maten.


Vilken rätt ska vi laga?

Ca en vecka innan festen får ni reda på om ni skall laga förrätt, varmrätt eller efterrätt.
Gör något som kan göras i ordning i förväg och bara värmas/ställas fram - ni har ju bara 15 min försprång tills gästerna knackar på dörren...
Det finns inga krav på några kulinariska mästerverk utan hellre enkelt och gott så att ni har tid att umgås med era gäster.

OBS! Fördelningen av rätter kan ändras ända fram till sista dagen.

Fördrink?
Det är inte nödvändigt att bjuda på fördrink inför varje rätt, men man får om man vill.


Kaffe till efterrätten?
Det är självklart upp till var och en, men det kommer inte att serveras något kaffe på den gemensamma festen. 

Vilka får vi som gäster?

Era gäster kommer att förbli hemliga ända fram till fördrinken. De flesta kommer att få 4 gäster (=2 par). Några få utvalda kommer att få 2 extragäster.
 
Allergier?
Vi försöker ta hänsyn till matallergier, MEN det blir svårt eftersom vi inte vet förrän någon dag innan vem som skall äta var. Vet du med dig att du absolut inte kan äta något så är det bäst att du tar med dig ett eget litet matpaket. 

När slutar festen?

Middagen är egentligen bara en förberedelse för efterfesten, som börjar kl.22.00. Vin, öl och bra musik kommer att bidra till ett hejdundrande party fram till kl.02:00.

Om man blir sugen på något att dricka på efterfesten?
Tag med en bunt tjugor. Det kommer att finnas öl & vin till försäljning. 20 kr för en burk öl eller ett glas vin.

Hur många par är med på festen?
Det är "först till kvarn" som gäller och när 40 par anmält sig så "stänger vi slussarna". Är det fullt när ni går in och anmäler er så kan ni skicka ett mail (se längre ner på sidan) så sätter vi upp er på en reservlista.

Får min syster/bror/granne/goda vän också komma?
Självklart, under förutsättning att han/hon bor i Kälvesta, Vinsta el Solhem & har någon att cykla tillsammans med. Maila namn & mailadress till cykelfestkalvestasolhem@gmail.com så skickar vi en inbjudan.


Om vi inte är ett par?
Cykelfesten är designad för jämna par, men ställer inget krav på er sociala status. Är du singel eller är din partner borta just det här datumet så får du ta med en vän. 

Hur anmäler vi oss?
På dincykelfest.se, se länk nedan:

http://dincykelfest.se//Public/RegisterToEvent?publicId=5d754c95-7a58-4d61-80c6-eda49b78469d

Vad händer om vi inte anmäler oss i tid?
Om ni vill komma på festen, men inte anmält er i tid så kan ni skicka ett mail till någon av arrangörerna (se längre ner på sidan) så sätter vi upp er på en reservlista. Får vi in något återbud/avhopp så erbjuds ni den platsen!! 


Var samlas vi?
Vi samlas vid Vårdkasen som ligger på Brasvägen 3 (vid Byleden) kl. 16.00 & det är även där som efterfesten börjar kl. 22:00

Kostar det något? 

I år kostar det 375 kr/par (för att täcka kostnader för hyra av lokal, DJ, personal m.m.)

Pengarna sätts in på bankkonto 9159 261 776-1 (Skandiabanken)

Märk betalningen med namn, samt maila cykelfestkalvestasolhem@gmail.com att ni har betalt.

Avhopp?
Har man betalat och hoppar av kommer vi inte att betala tillbaks pengarna, däremot kan man med fördel överlåta sin betalning till någon annan potentiell cykelfestare.

Hur gör man cykelsmatter?

Kläm fast ett spelkort/mjölkkartongbit med en tvättklämma på gaffel/sving så kortet ligger mot ekrarna. Fixera sedan med lite eltejp, annars kommer kortet och klämman vrida sig så de inte ligger mot ekrarna. Kom ihåg att ju fler kort desto bättre ljud. 

Fler frågor?

Maila: cykelfestkalvestasolhem@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frågor